Kansainvälinen kesäkoulu kannustaa tieteidenväliseen vuoropuheluun

23.8.2012

Suomalais-venäläisten BCBU- ja CBU-yliopistoverkostojen ensimmäinen yhteinen kansainvälinen kesäkoulu kokoaa elokuun lopussa Lapin yliopistolle noin sata opiskelijaa ja tutkijaa.

Kesäkoulun teemana on monitieteinen vuoropuhelu etenkin hyvinvoinnin, teknologian ja ympäristön näkökulmista. Viiden päivän aikana eri alojen maisteri- ja tohtoriopiskelijat ja tutkijat pohtivat muun muassa eri tieteenalojen yhtymäkohtia, tieteidenvälisen viestinnän haasteita, tutkimusmenetelmiä sekä monitieteistä tutkimusetiikkaa.

Kesäkouluun odotetaan noin sataa osallistujaa 21 maasta. Luennoitsijoina on hyvinvoinnin, teknologian, ympäristötieteiden sekä tutkimustyön asiantuntijoita verkostojen yhteistyöyliopistoista, kuten Naran tutkimus- ja teknologiainstituutista Japanista, Pietarin yliopistosta, Pohjoisesta lääketieteellisestä yliopistosta ja Pohjoisesta federaaliyliopistosta Venäjältä sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT:stä ja Oulun, Itä-Suomen ja Lapin yliopistosta.

Multidisciplinary Dialogue – Wellbeing, Technology and Environment -kesäkoulu (Monitieteistä vuoropuhelua – hyvinvointi, teknologia ja ympäristö) järjestetään Lapin yliopistossa 27.–31. elokuuta. Kesäkoulu toteutetaan ensimmäistä kertaa yhteistyössä Lapin ja Oulun yliopistojen koordinoiman Barents Cross Border University (BCBU) -verkoston, Itä-Suomen yliopiston koordinoiman Cross Border University (CBU) -verkoston ja Kolartic ENPI CBC -ohjelman rahoittaman Barents Cross Border University Development -projektin (BCBU+) kanssa. Kesäkoulua rahoittaa myös Aleksanteri-instituutti.

Ohjelma

Lisätietoa:
Professori Tarja Orjasniemi, Lapin yliopisto, tarja.orjasniemi(at)ulapland.fi
Lisätietoa Barents Cross Border University -verkostosta
Lisätietoa Cross Border University -verkostosta

LaY/Viestintä/SV