Uutinen, kuvituskuva 1

Kansainvälisen AgeSam-hankkeen toteuttajat kokoontuvat Lapin yliopistossa

6.11.2019

Kansainvälinen ikääntymistä tutkiva ja gerontologista opintojaksoa suunnittelevan AgeSam-hankkeen ”Aging and demographic changes in late modern society" (2018-2021) toteuttajat kokoontuvat Rovaniemelle 6.-8.11.2019.

Lapin yliopiston sosiaalityön oppiaine on mukana kansainvälisessä Erasmus+ -hankkeessa, jossa monitieteinen ja kansainvälinen ryhmä jakaa ja tuottaa tietoa demografisesta muutoksesta, ikääntymisestä, dementiaa sairastavien ihmisten hoivasta ja palveluista sekä teknologioiden käytöstä.

AgeSam-hankkeessa luodaan kansainvälinen maisteri- ja tohtoriopintotasoinen ikääntymistä ja dementiaa käsittelevä opintojakso. Ikääntymisen ja dementiaa sairastavien hoivan ohella opintojakson keskeisenä teemana on ikääntyneiden, ammattilaisten ja informaalien hoivaajien elinikäinen oppiminen. Hankkeen yhteistyökumppaneita on viidestä maasta: Ruotsista Malmö University, joka koordinoi hanketta ja Simrishamnin kunta, Tanskasta Roskilde University, University College Syd ja University College Absalon Puolasta University of Lower Silesia, Liettuasta Klaipeda University sekä tietenkin Suomesta Lapin yliopisto. Rovaniemen kokouksessa suunnitellaan opintojaksoa sekä tutustutaan Lapin yliopistoon ja Rovaniemeen.

Linkki hankkeen sivulle:

https://www.mah.se/Forskning/Sok-pagaende-forskning/AgeSam--Aging-and-Demographic-Changes-in-late-modern-society/

Lisätietoa:

Yliopistonlehtori Pia Skaffari p. 040 519 7624 ja yliopisto-opettaja Marjo Outila p. 040 484 4176