Neljä ihmistä istuvat penkkirivillä katsoen kannettavaa.

Lapin yliopiston palkalliset tohtorikoulutuspaikat herättivät laajaa kiinnostusta

2.2.2021

Lapin yliopistossa oli vuodenvaihteessa haettavana neljä palkallista tohtorikoulutuspaikkaa väitöstutkimuksen tekijöille. Yhteensä hakijoita oli 82. Haettavat paikat kiinnittyvät uuteen, monitieteiseen tohtorikoulutuksen suuntautumisvaihtoehtoon ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa”. Lopulliset valinnat tehdään maaliskuussa.

Haku tohtorikoulutuspaikkoihin päättyi 21.1.2021, ja hakemuksia saapui yhteensä 82 kappaletta. Hakijoita oli sekä Suomesta että ulkomailta.

– Olemme juuri uudistaneet Lapin korkeakoulukonsernin yhteiseen strategiaan kiinnittyvän monitieteisen temaattisen tohtoriohjelman. On todella hienoa, että se on herättänyt näin laajaa kiinnostusta. Olemme markkinoineet tehtäviä aktiivisesti myös kansainvälisillä tutkijoille suunnatuilla rekrytointialustoilla, kertoo Lapin yliopiston tutkimusvararehtori Osmo Rätti.

Hakijoita oli kaikille tieteenaloille yliopiston neljään tiedekuntaan: kasvatusalalle, oikeustieteisiin, taidealalle ja yhteiskuntatieteisiin. Vuosittain Lapin yliopistosta valmistuu noin 30 tohtoria.

– Tavoitteenamme on jatkossakin olla kiinnostava hakukohde tasokkaille hakijoille, niin kotimaisille kuin kansainvälisille arktisista asioista innostuneille tutkijoille, jatkaa Rätti.

Tohtoriohjelmiin jatko-opiskeluoikeutta haetaan kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Seuraava haku on 9.2.–2.3.2021.

Uusi tohtoriohjelma ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa – The Arctic in a Changing World”

Lapin yliopiston tohtorikoulutettavat voivat valita joko tieteenalalähtöisen tohtoroitumispolun tai monitieteisen, temaattisen tohtoriohjelman. Monitieteinen tohtoriohjelma ”Arktisuus muuttuvassa maailmassa – The Arctic in a Changing World” sisältää teemoja yliopiston kaikilta tiede- ja taideloilta. Ohjelman mukainen erikoistuminen tapahtuu erillisen 20 opintopisteen temaattisen kokonaisuuden ja tohtorikoulutettavan oman väitöskirjatyön aiheen myötä. Tohtoriohjelmista valmistutaan taiteen, hallintotieteiden, yhteiskuntatieteiden, oikeustieteiden, kasvatusalan tai filosofian tohtoriksi.

Tohtoriohjelman verkkosivu: www.ulapland.fi/arcticdp

Hakijoille suunnattu verkkosivu: www.ulapland.fi/tohtorihaku

Lisätietoja:

Osmo Rätti, tutkimusvararehtori, tutkijakoulun johtaja
osmo.ratti(at)ulapland.fi

Juha Himanka, tohtoriohjelman johtoryhmän puheenjohtaja
juha.himanka(at)ulapland.fi