TaikaLappi esillä Taide käy työssä -seminaarissa Lahdessa

21.1.2011

Lapin yliopiston TaikaLappi-hanke esittelee tuloksiaan valtakunnallisen Taika-hankkeen järjestämässä seminaarissa Lahdessa 9.–10.2.2011.

Taide käy työssä -seminaarissa esitellään valtakunnallisen Taika-hankkeen keräämää uutta tietoa taidelähtöisten menetelmien soveltamisesta työelämässä.

Lapin yliopistossa vuosina 2009–2010 toteutetun TaikaLappi-osahankkeen tuloksia esittelee tohtoritutkija Pälvi Rantala. Lapin osahankkeessa tutkittiin lappilaisen hyvinvoinnin kytkeytymistä taiteeseen ja kulttuuriin sekä sitä, miten työyhteisöjen hyvinvointia voisi lisätä taidelähtöisillä menetelmillä. Tutkimusta varten haastateltiin lappilaisia kulttuuri- ja taidealojen toimijoita. Tieto lappilaisista kulttuurisista innovaatioista auttaa tunnistamaan alueen omia vahvuuksia ja avaa keskustelua lappilaisen kulttuurikentän moninaisuudesta.

Hankkeen valtakunnallisten tulosten esittelyn lisäksi seminaarissa on esillä kansainvälinen näkökulma, jota tuovat eri taiteenaloja edustavat puhujavieraat Isosta-Britanniasta. Työpajoissa pääsee myös kokeilemaan taidelähtöistä työskentelyä.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista 24.1.2011 mennessä. Ilmoittautumisohjeet ja seminaarin ohjelma

Taika-hanke kuuluu opetusministeriön valtakunnalliseen ESR-kehittämisohjelmaan Innovaatio- ja osaamisjärjestelmien kehittäminen.

Lisätietoja:
Pälvi Rantala, p. 040 484 4170, palvi.rantala (at) ulapland.fi
www.taikahanke.fi

Lay/Viestintä/SV