Uusi julkaisu pohjoisen kehityksestä

8.9.2010

Yliopistonlehtori Aini Linjakummun ja tutkija Sandra Wallenius-Korkalon toimittama Progress or Perish -teos valottaa pohjoisten alueiden, ihmisten ja vaihtoehtoisen kehityksen mahdollisuuksia.

Teos käsittelee kriittisesti edistystä ja kehitystä pohjoisissa yhteisöissä historiallisten ja  ajankohtaisten tarkastelukulmien ja tapausten kautta. Keskiössä on yksilöiden ja yhteisöjen toiminta ja emansipaation mahdollisuudet pohjoisessa. 

 

Teos on Pohjan tahto -tutkimushankkeen (Suomen Akatemia, 2006-2009) tuottama. Poikkitieteisessä Pohjan tahto -hankkeessa kohtaavat kulttuurihistoria, historiallinen sosiologia, nais- ja kirjallisuudentutkimus sekä taiteen ja politiikan tutkimus. Hankkeessa on ollut voimakkaasti esillä myös taiteen ja tieteen välinen yhteistyö.

 

Progress or Perish -julkaisu on Pohjan tahto -hankkeen keskeisten toimijoiden yhteinen tuotos. Teoksessa kirjoittavat Marja Tuominen, Pälvi Rantala, Aini Linjakumpu, Sandra Wallenius-Korkalo, Petri Koikkalainen, Mirja Hiltunen, Riitta Kontio ja Mervi Autti Lapin yliopistosta sekä Lars Elenius Luulajan yliopistosta.

 

Kirjan on kustantanut brittiläinen kustantamo Ashgate Publishing.

 


Julkistamistilaisuus:

Progress or Perish -kirjan julkistamistilaisuus järjestetään Lapin yliopistossa torstaina 9.9.2010 klo 15.30, seminaarisali 4 (YTK:n toinen kerros), Yliopistonkatu 8, Rovaniemi.

 

Aini Linjakumpu & Sandra Wallenius-Korkalo (toim.): Progress or Perish: Northern Perspectives on Social Change (Ashgate, 2010)

 

LaY/Viestintä/OT